Vacature Toezichthouder

Toezichthouder in s-Gravenhage

Toezichthouder voor Toezichtteam

Ga jij geen uitdaging uit de weg en werk graag in de buitenlucht? Blijf jij altijd geduldig? Kom dan bij ons toezichtteam!

De gemeente Den Haag wil de stad aantrekkelijk houden als winkel-, uitgaans- en woongebied. Daar hoort een opgeruimde straat bij. In sommige gebieden is het snel te vol op straat. Daarom controleert het Toezichtteam op fietsen die zijn achtergelaten of fout zijn neergezet. Deze fietsen krijgen eerst een label met een waarschuwing. De eigenaar van de fiets krijgt dan de kans om de fiets weg te halen. Als de eigenaar niet op tijd reageert, wordt de fiets naar een fietsdepot gebracht. Als Toezichthouder ben je werkzaam door de hele stad en heb je direct contact met burgers.

Omdat een van onze collega's met pensioen gaat, zoeken we een nieuwe collega voor het Toezichtteam van de Handhavingsorganisatie. Klinkt dit als jouw nieuwe baan? Reageer dan vandaag nog en maak kennis met ons!

Wat ga je doen?

Jouw dag begint om 8.00 uur met hele team en een kop koffie bij een briefing door de teamleider. Hier krijg je je rooster te horen, met wie je die dag gaat samenwerken en in welke wijk jullie gaan surveilleren. Vervolgens gaan jullie als koppel de wijken in, waar jullie de straten controleren. Je labelt en verwijdert in samenwerking met je collega's van het fietsdepot de fout geparkeerde fietsen of weesfietsen en fietswrakken. Je werkt projectmatig en tijdens de serveillance heb je veel contacten met bijvoorbeeld inwoners en ondernemers. Daarom kan jij het juiste gesprek voeren met de inwoner over bijvoorbeeld het beleid van de gemeente Den Haag.

Bij de debriefing om 16.15 uur verzamelt het team weer en bespreken jullie wat er die dag is gebeurd.


Het toezichtteam wordt aangestuurd door het en in de dagelijkse praktijk kan je terecht bij de mentor Toezicht.

Wat vragen wij?

Jij gaat geen uitdaging uit de weg en met jouw energie werk je het liefst in de buitenlucht. Jij vindt het leuk om je voor een leefbare omgeving in te zetten! Omdat je veel contact hebt met inwoners en ook met je collega's van het fietsdepot (van DenHaagWerkt) kun je goed communiceren. Onder alle omstandigheden blijf je rustig en kan je goed de-escalerend optreden. Dat betekent dat je zo kalm blijft dat een situatie niet erger wordt als je gesprekspartner boos is. Kortom, met jouw goede uitstraling ben jij hét visitekaartje van de handhavingsorganisatie.


Je past regels en voorschriften, die je hebt geleerd, zorgvuldig en correct toe. Je herkent problemen. Je lost deze zelf op of je geeft ze direct door aan je of mentor. Je toont initiatief. Je hebt ideeën en voorstellen voor oplossingen om je werk te verbeteren.


En dit neem je ook mee:

 • mbo 3 niveau;
 • bereidheid om onregelmatige diensten te draaien (weekend en koopavonden, ongeveer 1x per maand);
 • een goede fysieke conditie, want je bent hele dag in weer en wind buiten;
 • rijbewijs B en ervaring met rijden in/op de vervoersmiddelen van het toezichtsteam (fiets, scooter en auto);
 • onbesproken gedrag; je kunt een VOG overhandigen.

Wat bieden wij?

Gemeente Den Haag is een fijne werkgever. Je gaat werken met gedreven en enthousiaste collega's. Sommige collega's werken al 25 jaar bij de Handhavingsorganisatie! Ook bieden we je vrijheid en verantwoordelijkheid over je eigen werkzaamheden. Met jouw werkzaamheden als toezichthouder lever je een belangrijke bijdrage aan het schoon, heel en leefbaar houden van de stad.

En je hebt de meest geweldige werkplek: buiten werken in de Haagse stad!


Natuurlijk kun je rekenen op:

 • een 36-urige werkweek met een salaris van maximaal € 2.874,- per maand (schaal 5) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • recht op reiskosten vergoeding en toeslagen in verband met onregelmatige werktijden;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • 151 uur regulier verlof bij een volledig dienstverband van 36 uur;
 • diverse andere vormen van verlof zoals compensatieverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof.
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het stadhuis;
 • Waardering voor je inzet!
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden .

Wie zijn wij?

Binnen de dienst Stadsbeheer (DSB) is de Handhavingsorganisatie verantwoordelijk voor het afhandelen van vergunningsaanvragen, het toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte. Het werkgebied is heel breed: van horecacontroles tot hondenoverlast en van parkeren tot rommel op straat. Wij vertegenwoordigen de gemeente met betrekking tot leefbaarheid.

De duizenden medewerkers van de Handhavingsorganisatie (HHO) werken elke dag aan een schoon, veilig en leefbaar Den Haag. De HHO bestaat uit vijf afdelingen. Behalve de handhavers en toezichthouders die werk buiten doen, vind je ook alle ondersteunende taken binnen de Handhavingsorganisatie. Denk aan onderhoud en plaatsen van parkeerautomaten, uitgifte van verschillende vergunningen, behandelen van bezwaren en klachten, onderhoud van materiaal, planning en opleiding. Een dag bij de HHO verloopt zelden zoals van tevoren gedacht. En er zijn 1000-en-1 dingen nodig om de operationele afdelingen te faciliteren; een planning, goed opgeleide medewerkers, auto's, scooters, e-bikes, kleding, huisvesting, drukwerk, kantoorbenodigdheden et cetera.


De missie van de HHO: Samen Daadkrachtig . Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Je kunt je vinden in deze visie, die is uitgewerkt in vijf kernwaarden: wij zijn dienstbaar, betrokken, daadkrachtig, verbindend en verantwoordelijk. Kortom: je bent een denker én een doener.

Herken jij jezelf in het bovenstaand profiel? Overtuig ons met een sterke motivatiebrief! Waarom denk jij dat je geschikt bent voor deze functie?. Welke kwaliteiten breng je met je mee?


Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met , bij HHO, via 8 of met met Nelis van der Meer, mentor Toezicht, via .


Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact met Shiela Karijontani, ondersteuner werving en selectie, op nummer .


Extra informatie

 • Als we onze nieuwe collega hebben geworven, sluit de vacature.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Vaccinatie tegen Tetanus en Hepatitis A en B is noodzakelijk op grond van de functie.
 • Om definitief aan de slag te gaan als toezichthouder heb je een rechtsgeldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.
 • Het opvragen van referenties en een assessment/psychologische test kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.


Functie:toezichthouder
Startdatum:07-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2874 – 2874
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Werken voor Den Haag via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Voorburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de voorburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Voorburg
 2. Toezichthouder Werken voor Den Haag 07-01-2024

Bekijk ook andere vacatures