Vacature Senior Juridisch Beleidsmedewerker

Senior Juridisch Beleidsmedewerker in s-Gravenhage

Senior Juridisch Beleidsmedewerker Energietransitie

Heb jij affiniteit met de energietransitie en wil jij jouw collega's en het bestuur adviseren op juridisch gebied? Lees snel verder!

De gemeente Den Haag heeft een stevige ambitie: Den Haag wil de komende jaren flinke stappen zetten naar een klimaatneutrale stad. Daartoe zal de gemeente inhoud geven aan en tegelijkertijd de regie voeren op de energietransitie: 250.000 woningen en 30.000 bedrijfspanden moeten de komende jaren worden verduurzaamd en aangesloten worden op een duurzame energievoorziening.

Als juridisch beleidsmedewerker lever jij een belangrijke bijdrage aan de aanbestedingen van warmteconcessies en pak je juridische vraagstukken binnen het team op.

Wat ga je doen?

De ambitie om een klimaatneutrale stad te worden vraagt om stevige interventies om steeds meer Haagse huishoudens te verduurzamen en over te laten stappen van aardgas naar andere, schone energiebronnen. De gewenste aanpakt draagt zowel fysiek als sociaaleconomisch bij aan een duurzame omschakeling in de stad. Vanuit jouw rol zal je bijdragen aan deze transitie en ben je in staat om integraal naar de opgave te kijken.


Jij gaat je met collega's bezighouden met diverse aanbestedingstrajecten voor warmteconcessies. Jij levert een belangrijke bijdrage aan het juridische deel van de aanbesteding. Dit doe je onder andere door het opstellen van aanbestedingsleidraden en concessieovereenkomsten. Daarnaast geef je juridisch advies in de breedte van deze aanbestedingstrajecten en warmteconcessies. Je bent in staat om gezamenlijk met het team concrete resultaten neer te zetten. Je zorgt voor draagvlak, zowel binnen als buiten de organisatie rekening houdend met politiek-bestuurlijke wensen en ben instaat een helder advies op te stellen voor collega's en het bestuur.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste collega met aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Je hebt meerdere jaren werkervaring als juridisch adviseur, waardoor je in staat bent aanbestedingsleidraden en concessieovereenkomsten op te stellen en om juridische vraagstukken te vertalen naar beleidsadviezen.


 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent een proactieve netwerker.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je bent flexibel en je voelt je thuis in een dynamische en politiek-bestuurlijke omgeving.

Wat bieden wij?

Naast een uitdagende functie binnen een gemotiveerd team bieden wij:

 • Een 32 tot 36-urige werkweek met een salaris van minimaal € 4.781 en maximaal € 6.470,- (schaal 12) bruto per maand op basis van een volledige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring.
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het stadhuis;
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • en nog veel meer, bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden .

Wie zijn wij?

Als Juridisch Beleidsmedewerker Energietransitie ben je werkzaam bij de afdeling Energietransitie. Deze afdeling valt onder de portefeuilledirecteur Energietransitie en Mobiliteit en bestaat naast het team Strategie en Beleid uit het team Programmaontwikkeling en Ondersteuning en het team Planontwikkeling en Activatie. Het afdelingshoofd Energietransitie is met de afdeling Energietransitie verantwoordelijk voor de strategische (beleids-)visie op de energietransitie in Den Haag en de realisatie. Samen staan zij aan de lat voor het ontwikkelen van beleid, het uitvoeren en/of begeleiden van projecten en het voeren van regie betreffende de energietransitie in de gemeente Den Haag.

Je komt te werken in een team van 12 beleidsmedewerkers die allemaal vanuit een intrinsieke motivatie een stevige link hebben met de energietransitie. Er is een inhoudelijk gedreven samenwerking met elkaar en er is veel contact onderling doordat het team vrij klein is.


Word jij onze nieuwe collega?Functie:juridisch beleidsmedewerker
Startdatum:07-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4781 – 6470
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Werken voor Den Haag via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Voorburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de voorburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Voorburg
 2. Senior Juridisch Beleidsmedewerker Werken voor Den Haag 07-01-2024

Bekijk ook andere vacatures